A Million Cats van Lulu Mayo

Auteur: Lulu Mayo
Uitgever: Lantaarn Publishers
Afmetingen: 8x250x210 mm
Gewicht: 271,00 gram
ISBN: 9789461888259  


 

Dit is de eerste plaat uit het boek die ik zag voorbij komen op internet en ik was verkocht. Ik ben sowieso gek op katten en deze tekening is zo ontzettend schattig! Als lid van de ECI twijfelde ik geen moment toen ik mijn kwartaalafname moest doen (je moet één aankoop per 3 maanden doen) en kocht dit leuke kleurboek.

 

millioncatsspreads6

 

Het boek was kleiner dan ik had verwacht, maar eigenlijk is dat ook wel zo prettig. Grotere kleurboeken zijn soms onhandig i.v.m. de ruimte als je ze wil draaien tijdens het kleuren.

Bij het doorbladeren was ik eerst teleurgesteld. Veel tekeningen zijn te veel ‘cartoon’ voor mijn smaak en ik had verwacht dat het allemaal tekeningen zouden zijn zoals hierboven is afgebeeld. Maar op veel kleurplaten zijn de katten menselijk gemaakt met kleding, rijdend op een fiets of als japanners op een boot.

Maar na de teleurstelling verwerkt te hebben, ging ik de tekeningen toch wel waarderen.
Het zijn ontzettend leuke en grappige kleurplaten.
Er gebeurd ook van alles op de tekeningen, wat mij regelmatig doet glimlachen tijdens het kleuren. Een interactie tussen twee katten, waarbij de één boos kijkt naar de ander bijv. of je ontdekt het staartje van een vis uit de mond van een kat die de vis lekker aan het oppeuzelen is, waar een andere kat geïrriteerd naar kijkt.
Als je op bovenstaande kleurplaat naar de 3 katten kijkt links boven in de boom, dan zie je een verhaaltje verteld. In mijn beleving is de poes helemaal links op de tak boos op de kater rechts op de tak die beschamend zijn poten voor zijn ogen slaat. Misschien heeft hij de middelste kat geplaagd die duidelijk bescherming zoekt bij de poes….. Ik heb dus erg veel plezier bij het kleuren in dit boek en ben blij dat ik het gekocht heb.


 

Ik heb 2 platen (4 pagina’s) uit het boek gekleurd en ben met een derde bezig (ik maak kleurplaten niet altijd meteen af, ik ben vaak met een paar kleurplaten tegelijk bezig en dan weer eens een kleurwedstrijd tussendoor).
Deze heb ik natuurlijk als eerste gekleurd; de schattige katjes in de boom. Het is een dubbelpagina’s kleurplaat, zoals er velen in het boek zijn.

0aca32a4e1e4bb9322db00115d220d4b

d4169417f459801131225dc73fe97101

 

Op de plek waar het boek gebonden is,  hou je op elke pagina een klein streepje ongekleurd, omdat je het niet goed genoeg plat krijgt. Daar heb ik me erg aan geïrriteerd, maar je ziet het eigenlijk ook weer niet als je door het boek bladert.
Ik heb hier meest Koh-I-Noor Polycolor potloden gebruikt. De roze bloemetjes zijn gekleurd met Faber Castel Dürer aquarelpotloden. Het gebruik van water ging zonder problemen. ook heb ik fineliners gebruikt, wat niet door het papier drukt. Op de achtergrond heb ik pastelkrijt gebruikt. Alle materialen vond ik fijn kleuren op het papier.

 

a-million-cats-lulu-mayo

De tweede plaat heb ik met veel verschillende materialen gekleurd. KIN Polycolor, FC Polychromos, FC Dürer, Stabilo Original, Bruynzeel, glitterpennen (2 waaiers), Stabilo 68, 88 en gelpennen. De achtergrond met pastel potloden van Stabilo en Derwent.

Het zwart heeft een aantal lagen van verschillende materialen. Eerst potlood, wat ik niet zwart genoeg vond. Toen Neocolor II (met water), wat ik niet mooi vond. waterverf, ook niet mooi. Uiteindelijk ben ik er met een zwarte Stabilo stift overheen gegaan en toen was ik tevreden. Nu was het mooi egaal zwart.
Al die lagen hebben niets doorgedrukt op de andere kant!! Het papier begon wel te bollen, maar is weer meest bijgetrokken nadat het droog was. Dat had ik niet verwacht. De schade is dus minimaal.

 

Voor de overige kleurplaten kun je hier de flip-through bekijken van ‘iii ireader’.


 

Ik vind het een ontzettend leuk kleurboek met mooi glad wit papier, waar divers materiaal goed op kleurt. Stift drukt niet door. Werken met water kan, maar wees voorzichtig. Te veel water laat het papier bollen.


 

Het boek is te koop bij:

Amazon UK 
Amazon.com

Bol.com:
mc-bolcom

Nederlandse versie

Deze ontzettend leuke boeken zijn ook  verkrijgbaar van Lulu Mayo:

md-bolcom
Lantaarn Publishers (NL)
mb-bolcom
Engelse versie

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s