Natuur Mandala’s van Annemarie Vermaak

English version

.

.

img_0234.jpg

.

.

Illustrator: Annemarie Vermaak
Uitgegeven door BBNC uitgevers
ISBN 978-90-453198-7-2

Formaat: 30 x 30 cm
Nederlands

.

Een prachtige pauw siert de voorkant van het boek, wat voor mij een aantrekkingskracht is geweest om verder te kijken in dit boek. En dat werd voor mij een feestje, omdat ik erg hou van Delfts blauw!

.


De illustraties zijn gebaseerd op Delfts aardewerk, waaronder een vlinder van Wilma Plaisier van
Delfts Plaisier: (foto’s van Delfts Plaisier facebook)


.

Het zijn 35 kleurplaten op mooi wit en glad papier. Het papier is erg stevig, zodat je hier alle media op kunt gebruiken (markers weet ik niet, daar heb ik geen ervaring mee).

Ik vond het moeilijk kiezen welke ik zou gaan kleuren, want ik vind ze allemaal erg mooi en aantrekkelijk om te kleuren. Er is maar één plaat die ik minder vind en dat is van een zonnebloem. Ik vind hem wat saai. Maar dat is puur persoonlijk.

'Natuur Mandalas' by Annemarie Vermaak
‘Natuur Mandalas’ by Annemarie Vermaak

Ik heb eerst voor deze plaat gekozen vanwege de rozen en de vorm.
Ik heb hier Koh-I-Noor Polycolor, Faber Castel Polychromos, Staedtler Ergosoft, Stabilo Original en Prismacolor kleurpotloden gebruikt. Stiften en fineliners van Staedtler en Stabilo en een Posca pen.

Alles kleurde heerlijk op dit papier en drukte niet door.

.

.

.

NM pauw
Met aquarel potloden.

Daarna heb ik mijn aquarelpotloden geprobeerd.
Zoals ik al verwacht had, gaat dit erg goed. Ik heb op de meeste plekken 3 lagen gedaan met water en het geeft geen enkel probleem. Terwijl het nog licht vochtig was, heb ik een fineliner gebruikt. Ook dit ging prima. Het papier ging niet stuk en er kwamen geen enkele bollingen door het gebruik van water.
Daarna wilde ik proberen om eerst het papier nat te maken en er dan druppels verf op te laten vallen, maar daar is het papier niet goed tegen bestand, dan gaat het stuk. 

Dus ook voor aquarel is het papier goed geschikt, zolang je alleen met een vochtige penseel (dus je penseel in water dopen en dan deppen op een tissue) werkt in lagen die je steeds laat drogen en niet eerst het papier nat maakt — daar zijn benamingen voor als ‘dry-wet’ en ‘wet-wet’, die heb ik weleens voorbij zien komen, maar weet niet precies waar die benamingen voor staan en kan ik die termen niet gebruiken —.

.


.


Een prachtig kleurboek waar je met veel kleurmaterialen goed mee uit de voeten kunt. Speciaal voor Delts Blauw liefhebbers is het een kleurboek die je wilt hebben!!.
Waar te koop (affiliate link):

Koop bij bol.com


.

.

Terug

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s